Uns altres goigs del Dolç nom de Maria, i de sant Llienç, que fa també la seva festa avui, els podeu veureen aquest blog tot escrivint el seu nom a un cercado
Pep Vila Medinyà, Els goigs. Girona: Diputació de Girona, 2023. 96 p. (Quaderns de la Revista de Girona, 227; Guies, 97.)
espai dedicat als goigs
Exposició i difusió d'aquest Patrimoni bibliogràfic i literari català entès com a "gènere poètic semipopular d'arrel medieval, àmpliament conreat als Països Catalans i que ha fiat llur pervivència no pas solament a la memòria col.lectiva, sinó també a l'estampa" a Història de la literatura catalana d'Antoni Comas. Barcelona: Ariel, 1964, v. 4, p. 213 La mostra dels facsímils, o biblioteca digital, seguirà el calendari de les festes tradicionals i el santoral cristià en el seu decurs anual. Nora Vela fecit.
El Calaix de goigs del baró de Maldà
al web Vademècum en clicar la imatge. Cada mes s'actualitza. Entrada destacada
Pomell de goigs del Jardí de Maria de Narcís Camós (1657)
al web Vademècum en clicar la imatge. Cada mes s'actualitza.
autorretrat de Ricard Vives tot usant aquesta premsa per estampar els seus goigs l'any 1964
"Lo set goitx" del Llibre vermell de Montserrat
Conferència
cicle de goigs dedicat a les marededéus trobades
les veureu interpolades al llarg dels dies en què no disposi d'un goig adient. Podeu consultar-les en aquest bloc tot escrivint la paraula 'trobades' o el seu nom al cercador.
Camós, Jardín de Maria plantado... 1657
en aquesta obra Narcís Camós anota i comenta l'any 1657 fins a 1028 advocacions marianes recollides al llarg dels seus pelegrinatges a les respectives capelles, ermites i santuaris. Va tenir edicions posteriors. Documentat a Nicolàs Antonio, Torres Amat i Palau 41079.
iconografies de l'arcàngel sant Gabriel
el primer gogista. Imatge extreta de la 17ª edició dels goigs de sant Gabriel del 1966 dels 'Amics dels goigs'